Benefiet concerten voor omgekomen arbeiders

De stadions voor het WK in Qatar zijn gebouwd door arbeiders die uitgebuit zijn. Veel arbeiders zijn omgekomen door de erbarmelijke werkomstandigheden. Hun families blijven achter met restschulden.

Uit protest tegen deze misstanden hebben veel Nederlanders besloten niet naar de uitzendingen van het WK te kijken. Dat is een krachtig signaal. Nóg krachtiger is het om mee te doen aan een positieve actie ten bate van de families van omgekomen arbeiders.

Tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal worden drie benefietconcerten georganiseerd in het Brandpunt (Laan naar Emiclaer 101, 3823 EG Amersfoort) waarvan de opbrengst ten goede komt aan de nabestaanden van de slachtoffers. Er is muziek, maar je kunt ook luisteren naar verhalen van mensen die zelf te maken hebben gehad met onrecht. Zo komt de initiatiefnemer van een crowdfunding voor boer Gaziur (uit het vijfluik in Trouw) spreken, maar ook iemand die zelf in het Midden-Oosten heeft gewerkt.

De concerten vinden plaats op

21 november 17.00 uur
25 november 17.00 uur
29 november 16.00 uur

Kom luisteren en doneer jouw bijdrage. Maar misschien wil je ook iets doen. Helpende handen en goede ideëen om van deze concerten een succes te maken zijn welkom!

Neem daarvoor contact op met Esther Ocheng-Grünbauer, estherocheng@gmail.com

Wat je in elk geval kunt doen: deel dit bericht met zoveel mogelijk mensen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.