Het kerstproject 2022

Annelies Lutz
Ook dit jaar hebben wij weer een Kerstproject mogen doen. Fijn dat er zoveel gedoneerd is om dit mogelijk te maken. Achter de schermen is er ook aan dit project gewerkt. Anujoyce en Karin W. hebben een mooi pakket samengesteld bij de Lidl. Anujoyce, Erica en Annelies hebben kaarten gemaakt om in de pakketten te doen. Olivia heeft in die tijd mooie kaarten gemaakt voor haar familie in India. De kinderen van de kindersabbatschool zijn heel druk geweest met het versieren van waxinelichtjes en hebben deze vervolgens mooi ingepakt. Elk pakket kreeg zo’n mooi pakketje met lichtjes.

De boodschappen zijn besteld bij de Lidl. Daar is alles voor ons verzameld en op twee pallets klaargezet. Ik kwam er achter dat er 6 flessen wasmiddel niet berekend waren. Deze stonden niet op de kassabon. Toen ik terug ging naar de Lidl om deze alsnog te betalen was dit het antwoord: “Nadat jullie je lijst hebben ingeleverd zijn er een aantal artikelen duurder geworden. Ik weet dat het voor jullie een puzzel is om het pakket binnen het budget te houden, dus dat vond ik rottig voor jullie. Daarom heb ik besloten om die flessen niet aan te slaan.” Toen ik vroeg of dat voor hun geen probleem was, zei hij: “nee hoor, dit doe ik gewoon zelf. Jullie hebben een mooi project.” Hoe bijzonder is dit……🙏🏻

Ijeoma, Paul W. en Paul L. hebben alles opgehaald op vrijdagmiddag zodat het sabbatmorgen in de Markuskerk neergezet kon worden om te worden ingepakt. Het was echt heel veel! We hadden 30 pakketten voor dit project, maar ook nog 12 pakketten voor eigen gemeenteleden, die door de diaconie zijn uitgedeeld. 

Na een heerlijke potluck is op sabbatmiddag werd alles in gepakt. Het was gezellig om dit zo met elkaar te doen. Daarna zijn de pakketten rondgebracht door Anujoyce en Robin, Esther en Richard, Christien en Jeroen, Ijeoma, Judith, Martina, Karin en Marco, Paul en Karin, Paul en Annelies, Rob, Youri en Lisa.

Zoals u ziet is het een project dat gedragen wordt door de hele gemeente. Mocht ik iemand vergeten zijn, dan bij voorbaat mijn excuses. 

De pakketten zijn ook dit jaar weer met veel enthousiasme ontvangen. Hieronder een aantal reacties die Annelies via Messenger kreeg nadat de pakketten waren rondgebracht. 

  • Wauw wat een super mooi pakket hebben wij gekregen ❤️🥰!! Nogmaals enorm bedankt ❤️
  • Ontzettend bedankt ben met alles blij maar het wasmiddel is echt een uitkomst. Super bedankt.
  • Hoi Annelies ik wil jullie hartelijk bedanken voor de prachtige boodschappen mijn dank is groot 🍀hele fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar super bedankt groet Petra 😍😍
  • Heel erg bedankt wij zijn er ontzettend blij mee!

Hieronder nog wat foto’s

De pakketten blijken tassen te zijn.
Veel handen maken licht werk.
De door de kinderen gemaakte envelop met kaarsjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.