Het vredesdiner

Esther Ocheng vraagt aandacht voor een initiatief voor een vredesdiner. Van haar ontvingen we daarover het volgende bericht:

HELP MEE MET HET VREDESDINER!!!

Afgelopen jaar heeft mijn kinderkoor Gospelkidz hard gewerkt aan de productie van het stuk ‘the peacemakers’. 15 en 16 april was de uitvoering met een groot projectkoor en een orkest.

We zongen bijvoorbeeld teksten van Martin Luther King: “I have a dream…”, van moeder Theresa: “Peace begins with a smile…”, en van Jezus: “Blessed are the peacemakers…”. Prachtige woorden van mensen die vredestichters zijn. De kinderen hadden t-shirts aan met ‘peace-maker’ (enkelvoud), omdat iedereen een vredestichter kan zijn.

Nu kan ik moeilijk een jaar lang bezig zijn met dit muziekstuk, de woorden van deze mensen telkens weer zingen en horen, en zelf dan geen initiatief nemen om iets te organiseren waardoor vrede weer een stapje dichterbij kan komen… Graag betrek ik daar meerdere mensen bij. Zo heb ik aan mijn leerlingen op school gevraagd wat georganiseerd zou kunnen worden. Zij kwamen met het idee van een vredesdiner. Nederlanders en vluchtelingen/asielzoekers gaan bij elkaar aan tafel en komen in gesprek over concrete ideeën voor het stichten van vrede, dichtbij en verder weg.

Ik heb gesproken met een aantal vluchtelingen die bij het concert aanwezig waren. Inmiddels heb ik met een van hen vriendschap gesloten, ze is al mee geweest op vakantie, en samen praten we over het organiseren van een talentenjacht in het azc… Wat er kan komen van een bezoekje!!!

Voor het organiseren van het vredesdiner is gebed, hulp (organisatie/meedenken) en geld nodig. Ik wil jullie gebeden vragen voor dit initiatief, dat veel mensen onderweg mee mogen gaan doen en ook Gods Geest hen in het proces zal raken. Daarnaast wil ik vragen of er mensen zijn die het leuk vinden om mee te denken of te helpen organiseren. Deze kunnen hun 06-nummer mailen naar mij (estherocheng@gmail.com) en dan word je toegevoegd aan de whats-app groep. Ook kun je ondersteuning geven door het kopen van ansichtkaarten van prachtige tekeningen die de kinderen van het koor voor Peacemakers hebben gemaakt. De kaarten zijn 1 euro per stuk, de serie van 3 kaarten kost 2 euro. Ik hoop op jullie steun!

Hartelijke groet,
Esther Ocheng

peacemakers02peacemakers01peacemakers03peacemakers04